Archives - December, 201127 Dec 2011

El_Tortell_de_Reis

El Tortell de Reis

Catalans, catalanes, catalanòfils i catalanòfiles,

Les festes de Nadal ja són aquí, pels que heu passat algun Nadal a Catalunya, sabeu que l’inici del Nadal el marca el sorteig de “La Grossa”.

Però què és el que marca la fi del Nadal? Doncs els Reis, que directament des de l’Orient, venen la nit del 5 al 6 de gener per portar regals als nens que s’han portat bé i carbó als que han fet enfadar massa als seus pares.

I per Reis, tant tradicional com els regals ho és el Tortell de Reis (pastís brioix en forma d’anell farcit de massapà i amb fruita confitada al damunt) que es menja exclusivament el dia 6 de gener. Aquest tortell té la particularitat que conté dues sorpreses amagades: una fava seca i una figureta (que, normalment, representa un d’els Reis). Segons la tradició, aquell qui troba la figureta dins el seu tros de tortell és coronat rei amb la corona daurada de cartró que decora el centre del tortell, mentre que qui troba la fava és a qui li toca pagar el tortell.

No sé si els Reis arribaran fins a casa vostra, però el que si podreu fer aquest any és tastar el Tortell de Reis. El Casal Català de Nantes us convida a menjar el Tortell de Reis el proper 8 de Gener a partir de les 16h00.

Qui serà coronat? Aquí li tocara la fava? Per saber-ho haure de venir !

Lloc : Maison du Quartier Doulon (és troba dins un parc amb mooolt espai per aparcar ). Maison de quartier 1 rue de la Basse-Chesnaie 44300 Nantes
Dia/Hora : Diumenge 8 gener 2012 a partir de 16h00
Preu : Res ! només heu de portar el vostre bon humor i, si encara no ho heu fet, la vostra butlleta d’adhesió al Casal !

Confirmeu-me la vostra presència per mail i diu-me quantes persones sereu.

El Casal Català de Nantes vol desitjar-vos un bon Nadal i un Feliç 2012

T’hi esperem! i recorda, com més serem, mes riurem …

Apa-li, gràcies per les vostres respostes i fins aviat !


Filed under: Nadal

Trackback Uri


7 Dec 2011

Madrid - Barça

Madrid - Barça

Pels “futboleros empedernits” que des de fa dies tenen marcat a la seva agenda el 10 de desembre (22h00) del 2011, que us sembla si quedem al “Premier Liga” per veure el Partit plegats?

Hora: 21h45

Lloc: Bar “La Premier Liga”

Vestimenta opcional: Samarreta del Barça!

Força Barça ! Fot-li Pou !


Filed under: Non classé

Trackback Uri